Sådan gør du rent på badeværelset


I badeværelset samler der sig hurtigt farlige hverdagsbakterier. Toilettet og selve kummen er af naturlige årsager det mest oplagte sted at tage fat, når badeværelset skal gøres rent. Her samler sig bakterier, der kan sprede sig til resten af badeværelset, hvis ikke de får en tur med et effektivt rengøringsmiddel.

Der er også andre steder i badeværelset, hvor det er nødvendigt at tage fat, hvis du vil de farlige bakterier til livs. Har du for eksempel tænkt over, hvor mange bakterier, der er på skyl-ud-knappen og vandhanen, som du rør ved, når du har været på toilettet?

Herunder har vi samlet en række tips til, hvordan dit badeværelse bliver fri for de farlige hverdagsbakterier, og hvor ofte du egentlig bør gøre rent på badeværelset.

Her bør du gøre rent et par gange om ugen:

Gør vasken, vandhanen og skyl-ud-knappen rent med et rengøringsmiddel et par gange om ugen. Det er her, der er størst risiko for, at de farlige hverdagsbakterier samler sig.

Her bør du gøre rent minimum én gang om ugen:

Gør hele badeværelset rent med de rigtige rengøringsmidler én gang om ugen. Sørg for at gøre alle flader rene, hvor farlige bakterier kan samles sig. Det er toilettet, håndvasken, brusekabinen og badeværelsesgulvet samt toiletskabe. Med en ugentlig rengøring på badeværelset slipper du også for, at der udvikler sig genstridige kalkpletter, som er svære af få af. Det kan være en dyr fornøjelse, hvis du bor til leje og dit depositum skal bruges på ny håndvask, toilet eller brusekabine, når du en dag flytter fra lejligheden.