Kemiens dag 2018

 

Vi er på vej mod en verden med 10 milliarder mennesker – en verden, der blandt andet vil være præget af stor ressourceknaphed, massiv urbanisering og voksende behov for udvikling af mere bæredygtige forretningsmodeller og samfundsstrukturer. Samtidig er vi på vej ind i det, som nogle kalder den fjerde industrielle revolution. En verden med enorm regnekraft, robotter, nanoteknologi, bioteknologi og mange andre forandringer, der vil få stor betydning for, hvordan vi lever, arbejder og producerer.
Kemiens Dag 2018 sætter fokus på, hvad innovation og teknologiske fremskridt vil betyde for den bæredygtige kemi i fremtidens samfund. 

Hvad er det for opgaver, som vi forestiller os, at kemien kan og bør løse i fremtidens samfund? Hvilke banebrydende forandringer på det kemiske område, kan vi forvente, vil understøtte den bæredygtige udvikling? Hvad skal der til for at få nye løsninger ud i virksomhederne og ud på markedet?

Det vil komme til at handle om biobaserede kemikalier, mere miljøvenlige og mindre helbredsbelastende kemikalier, designerkemi og nanoteknologi, nye materialer og nye produktionsprocesser, nye teknologiers betydning for arbejdsmiljøet, substitution af problematiske stoffer og udfordringer med fx konserveringsmidler, farvestoffer og emballager.

Vi vil møde virksomheder, der er født ind i den nye verden, og vi vil møde virksomheder, der arbejder på at omstille sig. Vi vil høre om udfordringer, men også om store markedsmuligheder og store gevinster for forbrugere, arbejdstagere og miljø. Vi ser bl.a. på, hvilke forsknings- og udviklingsprojekter, der i disse år er med til at definere kemien i fremtidens bæredygtige samfund. Gennem EU’s forskningsprogram Horizon 2020 investeres massivt i udviklingen af områder som materialer, nanoteknologi, bioteknologi og produktionsprocesser.

I Danmark investeres i udviklingen gennem programmer som MUDP, der støtter virksomheder i at udvikle nye og effektive miljøteknologiske løsninger, som styrker en bæredygtig udvikling, fremmer ressourceeffektivitet, vækst og nye arbejdspladser i Danmark. Dertil kommer, at der også i virksomhederne investeres i fremtidens løsninger på det kemiske område.
På Kemiens Dag 2018 ser vi ikke bare dybt i krystalkuglen og langt ud i fremtiden. Vi ser også på, hvad de fremsynede virksomheder arbejder med netop nu, og hvad forskerne i universitetsmiljøerne har af forventninger til kemien

 

Hent programmet her

 

Industriens Hus 27. november 2018, kl. 09.30 til kl. 16.30

Det koster 1.950 kr. ekskl. moms at deltage. Fakturaen eftersendes.

Tilmeldingsfrist fredag den 16. november 2018 kl. 15.00.

Du kan tilmelde dig her

 

Dato: 
27. Nov 2018