Bæredygtighedscharter leverer imponerende resultater

De europæiske producenter af vaske- og rengøringsmidler er gået forrest i den bæredygtige omstilling. Det viser nye tal fra A.I.S.E., der netop har opdateret sit charter for bæredygtig rengøring, som mere end 200 virksomheder i branchen forpligter sig til at leve op til.

Charteret blev lanceret i 2005 i alle EU-lande og har medvirket til, at industrien siden lanceringen har formået at sænke sit CO2-aftryk med 40 % for hvert ton produceret produkt. Langt forud for de målsætninger, der blev aftalt i Partis-aftalen, hvor man blev enige om at reducere CO2-aftrykket med 40 % inden 2030. Samtidig har industrien også formået at reducere emballageforbruget med 32 %.

”Charteret har vist, at frivillige initiativer er med til at udvikle og skubbe branchen i en mere bæredygtig retning. Vi er medspillere i klimakampen, og det er A.I.S.E.’s charter et stærkt vidnesbyrd om. Jeg er stolt af de resultater, som industrien har leveret på bæredygtighedsområdet”, siger adm. direktør i Kosmetik- og hygiejnebranchen, Helle Fabiansen og tilføjer:

”Den største miljøpåvirkning sker ude hos forbrugerne, når de anvender vores medlemmers produkter. Derfor har charteret også et stort fokus på at guide forbrugerne til at bruge produkterne på den mest bæredygtige måde. Blandt andet igennem initiativet cleanright og kampagner som ”I prefer 30”, der opfordrer til at vaske ved 30 grader”.    

I 2019 blev en række nye kriterier introduceret i charteret, der pålægger virksomheder, at alle emballager skal være genanvendelige, genbrugelige eller komposterbare.

Læs mere om A.I.S.E.’s charter her