Forebyggelse af hudkræft sparer samfundet for trecifret millionbeløb

Et nyt videnskabeligt studie fra Kræftens Bekæmpelse viser, at forebyggelse mod hudkræft er med til at spare samfundet for store omkostninger i forbindelse med kræftbehandlinger. Studiet viser, at man ved at forebygge 9.000 tilfælde hud- og modermærkekræft frem mod 2040 samlet set vil spare samfundet 216 millioner kroner. Det betyder kort sagt, at for hver krone, der bliver investeret i forebyggelse, sparer samfundet tre kroner til behandling.

De nye forskningsresultater er med til at understrege, at man ikke bør udskamme solcreme, men i stedet have fokus på, hvor vigtigt det er i forebyggelsen af hudkræft, mener adm. direktør i Kosmetik- og hygiejnebranchen, Helle Fabiansen:

”Vi ved jo alle godt, at forebyggelse er bedre end helbredelse. Når det kommer til at forebygge kræft i huden, dokumenterer Kræftens Bekæmpelses undersøgelse meget tydeligt, at forebyggelse kan måles i kroner og ører. Samfundet sparer 216 mio., hvis vi alle sammen bliver bedre til at følge de tre solråd: Skygge, solhat og solcreme. Det er jo ret enkelt, siger Helle Fabiansen og fortsætter:

”Kræftens Bekæmpelses resultater viser også tydeligt, hvor farligt det er, når danskerne bliver skræmt af misvisende påstande om, at solcreme er farligt for din sundhed. Undersøgelsen bør give anledning til, at de ansvarlige politikere i stedet bakker op om, at solcreme er et livsnødvendigt produkt, hvis vi vil spare liv og penge.”

Læs hele det nye studie fra Kræftens Bekæmpelse her

Du kan også mere læse om solcreme og den lovgivning der sikrer, at du trygt kan bruge solcreme i vores vidensbank