Udgivet 30. Maj 2017

Myter om kosmetik blev aflivet hos SPT

Findes der kosmetik uden kemi? Stammer problemet med mikroplastik i havene fra kosmetik? Bliver kosmetik testet på dyr? Findes der kosmetik, som er kræftfremkaldende?

Det var blot nogle af de spørgsmål, der blev svaret på, da brancheforeningen SPT inviterede til beautyblogger-dag for bloggere, journalister og andre, der skriver om kosmetik.

De største bloggere i Danmark når på tværs af kanaler som Facebook, Instagram og blogs ud til næsten 400.000 mennesker, hver gang de laver et opslag. Til sammenligning er der godt og vel 300.000 mennesker, som dagligt slår op på Politikens sider og læser avisen. Med den rækkevidde, som bloggere har, følger også magt og en mulighed for at påvirke deres følgere i en helt særlig grad. Deres holdning og formidling har en meget stor autenticitet, som læserne sætter pris på. Og de er i høj grad med til at sætte dagsordenen på de sociale medier.

Derfor havde SPT samlet bloggere og journalister til en dag på Børsen, hvor de fik lejlighed til at blive klogere på lovgivningen og ikke mindst få aflivet de mest sejlivede myter om kosmetik.

Anne-Dorte Mathiesen stod sammen med Gupreet Kaur Rehal og Cathrine Berliner Boteju fra SPT for dagens oplæg, og de var rundt om mange af de misforståelser og myter, som indimellem præger debatten om kosmetik i offentligheden.

 

 

 

 

Der var også stor aktivtet på de sociale medier, hvor bloggerne lagde billeder op fra arrangementet og kommenterede dagens oplæg. 

 

Deltagerne fik udover en masse ny viden om kosmetik også en goodiebag med sig hjem, som SPT’s medlemmer havde leveret produkter til. I SPT vil gerne sige stor tak til dem, der mødte op og ikke mindst de mange medlemmer, der gjorde vores goodiebag helt særlig.