Udgivet 06. Apr 2017

Ny undersøgelse: Danskerne bruger for lidt solcreme

En ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen viser, at danskerne er for nærige med solcremen, når de smører sig ind for at undgå solens kræftfremkaldende stråler. Det betyder, at der langt fra opnås den solbeskyttelsesfaktor, som står på solcremen.

Skal solcremen leve op til den faktor, som står på emballagen, skal huden smøres ind i 2 mg solcreme pr kvadratcentimeter soleksponeret hud, eller hvad der svarer til en god stor håndfuld solcreme til en voksen.

God beskyttelse kræver mere solcreme

Miljøstyrelsens undersøgelse konkluderer, at danskernes lave forbrug af solcreme betyder, at de i gennemsnit kun er beskyttet med faktor 2,7, når de lægger sig på stranden eller sætter sig i havestolen for at nyde solens stråler. Det øger risikoen for hudkræft markant, og derfor er det vigtigt at smøre kroppen tilstrækkeligt ind, hvis solens farlige stråler ikke skal trænge ind i huden.

Heldigvis er der fremgang at spore i danskerne brug af solcreme. Siden 1992, hvor en tilsvarende undersøgelse blev lavet, er der sket en stigning på 70 % i den reelle solbeskyttelse. Men det skyldes formentlig også, at vi i dag bruger solcreme med en højere solfaktor end for 25 år siden.

Læs hele Miljøstyrelsens undersøgelse her

Kom til solseminar hos SPT og hør mere om undersøgelsen

Brancheforeningen SPT afholder mandag d. 8. maj kl. 10-12 et arrangement om solbeskyttelse på Børsen, hvor du blandt andet kan høre mere om Miljøstyrelsens nye undersøgelse af danskerne forbrug af solcreme.

Læs programmet og tilmeld dig arrangementet her