Udgivet 06. Oct 2017

SPT: Mineralske olier i læbepomader er ikke farlige

Forbrugerrådet Tænk Kemi udkommer fredag d. 6. oktober med en deklarationstest af 53 læbepomader og vaseliner, som føres på det danske marked. 

Testen viser bl.a., at en række af læbepomaderne indeholder de mineralske olier, MOAH og MOSH, som ifølge Forbrugerrådet kan være kræftfremkaldende. Men der er ingen grund til at være bekymret for mineralske olier i læbepomader og kosmetik generelt, lyder det fra Brancheforeningen SPT.

Forbrugerrådet bygger deres konklusioner på et fejlagtigt grundlag. Det er gentagne gange i flere forskellige videnskabelige studier blevet slået fast, at mineralske olier i kosmetik ikke er sundhedsskadelige,” siger kemiingeniør i brancheforeningen SPT, Gurpreet Kaur Rehal og tilføjer:

Senest har de tyske miljømyndigheder i maj 2015 vist, at mineralske olier i kosmetik, herunder læbepomader, ikke udgør nogen risiko for forbrugerne. Den samme konklusion nåede det Canadiske Ministerium for Miljø og Sundhed frem til i marts 2015.”

Produkter som indeholder mineralolier skal opfylde en lang række krav og lovgivninger, og de mineralske olier der anvendes er af farmaceutisk kvalitet. De er grundigt testet og sikkerhedsvurderet, inden de markedsføres og sættes på hylderne i butikkerne. Forbrugerne kan derfor trygt bruge kosmetiske produkter, der indeholder mineralolier uden at være bekymret.

 

Læs mere her

Læs de tyske miljømyndigheders undersøgelse af mineralske olie her og det Canadiske Ministerium for Miljø og Sundheds undersøgelse her

Læs mere om de videnskabelige undersøgelser af mineralske olier i kosmetik her