Europæiske brancheforeninger


Cosmetics Europe er kosmetikindustriens europæiske brancheforening, der repræsenterer mere end 4.000 virksomheder og brancheforeninger fra de enkelte medlemslande. Cosmetics Europe er desuden en betroet partner for politiske beslutningstagere i EU inden for videnskabelige og lovgivningsmæssige spørgsmål. En stor del af den lovgivning som virksomheder i Danmark er underlagt, stammer fra EU. Det gælder særligt på området for kosmetik og hårpleje.

Derfor er vi i Kosmetik- og hygiejnebranchen repræsenteret i en lang række udvalg og arbejdsgrupper i Cosmetics Europe, og vi er løbende i tæt dialog med Cosmetics Europe, hvor vi bliver opdateret på den nyeste lovgivning i EU. 

Læs mere om Cosmetics Europe her

 

 

A.I.S.E er den europæiske branchenforening for sæbe, rengøringsmidler og rengøringsprodukter og fungerer som den europæiske brancheforening for hele industrien. A.I.S.E repræsenterer igennem 31 nationale foreninger over 900 virksomheder, der leverer vaske- og rengøringsprodukter til både husholdninger og professionel brug. Arbejdet i A.I.S.E er centreret omkring den nuværende og kommende lovgivning, der har indflydelse på branchen. Det er A.I.S.Es opgave at informere de nationale foreninger og virksomheder om tendenser, ny lovgivning og eventuelle ændringer i den eksisterende lovgivning. Samtidig arbejder de for at synliggøre branchens arbejde med at højne forbrugersikkerheden og det frivillige miljøarbejde overfor beslutningstagere i Parlamentet, Kommissionen og Europa Rådet. 

Derfor er vi i Kosmetik- og hygiejnebranchen repræsenteret i en lang række udvalg og arbejdsgrupper i A.I.S.E., og vi er løbende i tæt dialog med foreningen, hvor vi bliver opdateret på de nyeste tendenser og lovgivning i EU. 

Du kan læse mere om A.I.S.E her