Webinar: Få styr på reguleringsprocesserne af kosmetiske ingredienser

Har du styr på hvilke lovgivninger, udover Kosmetik-forordningen, som regulerer dine kosmetiske ingredienser og hvordan?

Tidligere var kosmetikforordningen den eneste lovgivning der gjaldt for kosmetiske produkter, men efterhånden som REACH- og CLP-forordningen er blevet mere og mere implementeret, skal virksomheder nu være opmærksomme på disse lovgivninger, da de har stor betydning for regulering af kosmetiske ingredienser. Hvad sker der f.eks. hvis en kosmetisk ingrediens bliver vurderet som værende et svært problematisk stof (SVHC) eller begrænset ift. koncentration jf. REACH-forordningen?

I dag skal virksomheder også være meget opmærksomme på andre reguleringsprocesser end kun kosmetikforordningen. Kendskab til de regulatoriske procedurer, foruden kosmetikforordningen, sætter virksomheder i stand til at vurdere, hvorvidt en given ingrediens på længere sigt forbydes, begrænses eller vurderes sikker.

På webinaret gennemgår vi de overordnede processer i REACH- og CLP-forordningen med udgangspunkt i tre kosmetiske ingredienser. Fælles for ingredienserne er, at de er blevet reguleret enten via REACH og/eller CLP-forordningen.

Vi forklarer de forskellige trin, hvornår virksomheder kan komme med kommentarer og betydningen for kosmetiske ingredienser.

 

Webinaret er for dig, der ønsker en gennemgang af processer, overgangsperioder, høringer mv. På webinaret vil der være særligt fokus på, hvordan forordninger som REACH og CLP kan have indflydelse på kosmetiske ingredienser, og hvordan man sikrer sig, at nye begrænsninger, forbud eller CMR-klassificeringer ikke kommer som en overraskelse.

 

Tid og sted

Tirsdag d. 29. september kl. 10.00-11.30

Seminaret afholdes via Microsoft Teams. Du vil modtage et link til webinaret efter tilmeldingsfristen.

Pris

Deltagelse i arrangementet er gratis og kun for Kosmetik- og hygiejnebranchens medlemmer

 

Tilmelding

Arrangementet er kun for kosmetik- og hygiejnebranchens medlemmer

Tilmeldingsfrist d. 22. september hvorefter din tilmelding er bindende

Tilmeld dig her