Webinar: Plast Update

Kosmetik- og hygiejnebranchens Plast update

Bliv opdateret på den seneste udvikling på plastområdet, når Kosmetik- og hygiejnebranchen 12. november kl. 10 – 11.30 inviterer medlemmer til webinar og plast update. Vi stiller skarpt på de tre kommende europæiske reguleringer af mikroplast i kosmetik og vaske- og rengøringsmidler, vådservietter og det udvidede producentansvar for plastemballage.

 

Mikroplast

På webinaret giver vi en status på reguleringen af mikroplast på EU-niveau. Reguleringen omfatter faste polymerer i både vaske- og rengøringsmidler og kosmetik (rinse off og leave on) og forventes at få stor betydning for alle produktgrupper, da det omfatter en stor gruppe af polymerer, som ikke tidligere er blevet reguleret på hverken nationalt eller europæisk niveau.

Oplægsholdere: Jan Robinson, A.I.S.E., Diane Watson, Cosmetics Europe. 

Vådservietter og Single Use Plastics

Som led i EU’s plastikstrategi fra 2018 indføres der er nyt engangsplastdirektiv (Single Use Plastics Directive), der skal forhindre og mindske udledningen af engangsplastprodukter til miljøet – herunder vådservietter. Vi giver en status på kravene om mærkning af vådservietter og det kommende producentansvar for vådservietter.

Oplægsholder: Pernille Cuisy Svensson, Miljø- og Fødevareministeriet. 

Udvidet producentansvar for plastemballage

Danmark skal inden 2025 implementere producentansvar for emballage og emballageaffald jf. EU-lovgivning. Dette betyder bl.a. at virksomheder blev ansvarlige for affaldsbehandlingen af emballagen. Formålet er at øge incitamentet til at designe mere genanvendelige emballager og spare på emballagen. Til webinaret giver vi den seneste status på implementeringen og kravene.

Oplægsholder: Anna Sass Andersen, Kosmetik- og hygiejnebranchen. 

 

Målgruppe:

Webinaret henvender sig til alle medlemmer af Kosmetik- og hygiejnebranchen med interesse for reguleringen af plastområdet.

Tidspunkt:

12. november 2020 kl. 10.00 – 11.30.

Pris:

Webinaret er gratis for medlemmer af Kosmetik- og hygiejnebranchen.

 

 Tilmeld dig her