Kom til informationsdag om kosmetikforordningen

 

Miljø- og Fødevareministeriet inviterer sammen med brancheforeningerne VKH og Kosmetik- og hygiejnebranchen til informationsdag om kosmetikforordningen med særlig fokus på mærkning og anprisning af kosmetiske produkter.

 

På informationsdagen, der afholdes den 5. marts i Aarhus og den. 7. marts i København, vil der være en kort introduktion til de krav, der stilles ved markedsføring af kosmetiske produkter. Formiddagens oplæg vil have særligt fokus på mærkning og anprisninger samt kontrol og håndhævelse. Eftermiddagens oplæg handler om aktuelle emner, eksempelvis reguleringen af CMR-stoffer, mikroplast, hormonforstyrrende stoffer og nano samt Miljø- og Fødevareministeriets allergistrategi.

 

- Informationsdagen er blevet en god tradition, som i år holdes for 4. gang. Dagen giver os mulighed for at fortælle branchen om aktuelle emner, og vi får viden om, hvad branchen bakser med. Dagen bringer myndigheder, branche og interessenter tættere på hinanden, og det styrker det løbende samarbejde. Endelig er informationsdagen en kærkommen lejlighed til at informere om reglerne og dermed sikre færre overtrædelser, siger kontorchef i Miljø- og Fødevareministeriet, Henrik Søren Larsen.

 

Tidligere har informationsdagen om kosmetikforordningen været en gennemgang af reglerne, men i år vil vi også arbejde i grupper og inddrage deltagerne i nogle konkrete problemstillinger om mærkning og anprisning af kosmetiske produkter. Et af formålene med dagen er, at skabe en dialog mellem myndigheder og virksomheder, om de krav, der er nødvendige for at overholde lovgivningen, og hvad man skal være særligt opmærksom på, når man mærker og anpriser kosmetiske produkter.

 

Sekretariatsleder i brancheforeningen VHK, Helle Husum ser frem til informationsdagene og særligt dette års fokus på at belyse konkrete problemstillinger i grupper. Vi ser informationsdagen som en vigtig tilbagevendende begivenhed, hvor myndighed, branche og en lang række virksomheder har mulighed for at indgå i tæt dialog om hinandens udfordringer og løsninger.

 

- Vi oplever, at der er behov for information om regler for mærkning og anprisninger af kosmetiske produkter, og derfor har vi valgt at have særligt fokus på netop disse emner i år. Vi ser frem til igen at samle branchen til en spændende og informativ dag,siger Helle Fabiansen, Administrerende direktør, Kosmetik- og hygiejnebranchen

 

Informationsdagen 2019 afholdes den 5. marts i Aarhus (Comwell) og den 7. marts i København (Scandic Sluseholmen). 

Læs invitationen her eller læs mere på vores hjemmeside

Tilmeld dig her

Tilmeldingsfrist: 12. februar 2019

Pris: Gratis

For yderligere information kontakt:
Lise Skjødt Sørensen, tlf.: 72 25 57 73, lss@kosmetikoghygiejne.dk